کاربرد سطح پاسخ در بهینه سازی تولید بیوفلوکولانت از لجن پساب شهری به کمک Aspergillus niger برای ترسیب انتخابی لجن پساب صنعتی
کد مقاله : 1049-CEC1400
نویسندگان
سیدمجید آیت *1، علی اکبر دادخواه2، امیر نصراللهی3
1گروه مهندسی شیمی، دانشکده پردیس، دانشگاه صنعتی اصفهان
2دانشکده مهندسی شیمیف دانشگاه صنعتی اصفهان
3آزمایشگاه مرکزی، مجتمع فولاد مبارکه اصفهان
چکیده مقاله
پساب صنعتی تولید شده در فرآیندهای تولید آهن و فولاد حاوی مقادیر زیادی اکسیدهای آهن است که متاسفانه در لجن تولیدی به دلیل وجود مقادیر نسبتا قابل توجهی اکسیدهای کلسیم، منیزیم و سیلیسیم عیار نسبتا پائینی دارند.
قارچ A. niger طیف گسترده ای از اسیدهای آلی تولید می کند که می تواند با تشکیل اگزالاتها، سیتراتها، مالئاتها، گلوکوناتها، تارتراتها و سوشیانتها به حلالیت ناخالصی هایی چون آلومینیا و سیلیکات در ترکیبات اکسیدی آهنی بینجامد. علاوه بر این رسوب و لخته سازی انتخابی که براساس تفاوت نرخ ترسیب مواد معدنی مختلف صورت می پذیرد، روشی است که در سالهای اخیر مورد توجه محققان قرارگرفته است. در این روش از ساختار سلولی، پروتئینهای خارج سلولی و پلی ساکاریدهای استخراج شده از میکروارگانیسمها به عنوان بیوفلوکولانت برای جداسازی و ترسیب ترکیبات معدنی مختلف استفاده می شود.
در این تحقیق با استفاده از روش سطح پاسخ شرایط بهینه تولید بیوفلوکولانت از قارچ Aspergillus niger برای ترسیب انتخابی اکسیدهای آهن از لجن پساب صنعتی بررسی گردید و شرایط بهینه شامل زمان رشد 96 ساعته، غلظت مالتوز gr/lit 10، غلظت عصاره لجن پساب شهری gr/lit 0.95 ، pH برابر با 7.36 و دمای °C 29.6 بدست آمد که در این شرایط درصد ترسیب لجن 88 درصد و میزان استخراج اکسیدهای آهن 76.45 درصد بدست آمد.
کلیدواژه ها
بیوفلوکولانت، Aspergillus niger، ترسیب انتخابی، لجن پساب صنعتی، لجن پساب انسانی
وضعیت: پذیرفته شده برای ارسال فایل های ارائه پوستر